Monthly Archives: mai 2019

Ta med go’foten til Hønefoten

Det er OSIs erfarne arrangører Mikael Olausson og Hanne Maria Vister som på onsdag inviterer til OSI/GeoForm Rankingløp nr 4 fra Hønefoten utfartsparkering i den av Herik Wergeland omsungne fagre Maridal. Det ser heldigvis ut til at været viser seg fra en bedre side enn på det tilsvarende arrangementet i 2017, da rankingløp nr 4 ble arrangert fra samme sted. 10-30 cm nysnø og sinnsyk bomming i skråliene har satt spor, i alle fall i mitt sinn. Bildet over ble tatt med blåfrosne fingre, og bærer preg av det..

Mikael melder at samlingsplass er flyttet fra skolen til parkeringsplassen, noe som betyr at det er busspassasjerer som må gå de 300 meterne fra skole til parkering. Langløypa er også forkortet noe på grunn av noe mere høydemetre enn vanlig. Det er nemlig så mye ny hogst i de nedre partiene av terrenget at løypene ble lagt litt annerledes enn først planlagt. Som kjent er det slik at når terrenget ikke stemmer med kartet er det terrenget som har rett.

Innbydelse * Resultater * Livelox

Rankingløp på Oslos tak 15. mai

Vann, nordre ende, er postbeskrivelsen for samlingsplassen Harald Iwe har valgt for OSI/GeoForm Rankingløp nr 2. Det betyr barnehagen ved nordenden av Øvresetertjern. Det er mye hogst de fleste steder rundt Tryvannsåsen, mens skogen over på Frønnsvollåsen er mye bedre. Men for å komme dit må man krysse det beryktede Heggeholet. Det betyr høydemetere. I tillegg har mellom og lang løype ganske mange poster. Løypelegger tror enkelte vil finne disse løypene krevende.

Undertegnede har forresten et fint minne fra Øvresetertjern, for der gikk Solo-stafetten i 1976. Enten jeg dro nytte av å unngå en klyngebom, eller hadde snill gafling, kom jeg som nummer fem på første etappe til meldeposten på Frønsvollen. Dessverre hadde Stange O-lags to lag kommet i skade for å bytte startnumre, og dette karrierehøydepunktet tilfalt derfor klubbkamerat Erik Opøien som løp første etappe på det andre laget. Siden han var mye bedre enn meg vakte ikke meldingen den oppsikten på samlingsplass som den fortjente! Jeg husker ikke hvilket nummer jeg var i mål, men det var nok mange som løp forbi både ned i, ogg opp fra Heggeholet den gang.

Det ser ikke ut til at russen i Oslo har treff på parkringsplassene ved Tryvannstårnet denne kvelden, men kanskje får vi litt bakgrunnsmusikk mens vi løper.

Innbydelse * Resultater * Livelox

Sesongstart i Svensenga 8.mai

Da er det endelig sesongåpning også for rankingløpene. Det er Lenny Enström som tar seg av årets første løp med samlingsplass i Svensenga 18 på Brekke. Lenny har selv revidert løpskartet som er tegnet etter sprintnorm. Lenny jobber ellers med å tegne kart flere steder i Oslo: Grønland, Frogner og Etterstad ble klare i fjor og i vår mens neste prosjekter er øyene i fjorden og Romsås.

Selv om onsdagens løypene har vanlig lengde gir antall poster et visst sprintpreg.  Lang har 21, mellom har 18 og kort har 12. Dette gjør at man må være alert hele tiden og strekkene blir interessante da man ikke bare kan løpa på sti, sier Lenny og legger til: Jeg har en ide om å ta bort småstiene fra kartet. Det er et stihelvete nå, syns jeg.

Vi har fått tilsendt eksempel på kart med og uten småstier, men noe endelig svar på hva som blir brukt på selve løpet har vi ennå ikke fått.

Lenny har også litt å si om løp og terreng: Starten blir ved Brekkekrysset 500m unna. Løypene blir i hovedsak øst før Langmyr. Bare lang løype har poster slik at man må krysse Langmyr, så folk trenger ikke å bli så våte på føttene den her tiden på året da myrane er kalde. Bra for kommunens biologer og fugler som bor i myrane.  Det er en del tynningshogst i området, men utenom er det ganska åpent og lettløpt, relativt flatt også på kort og mellom da man slipper å krysse Langmyr. På vei mot mål krysser man Maridalsveien på en zebra-crossing ved Brekkekrysset. Det er første gang jeg sitter på farstukvisten og tar imot løpere!

Arrangøren oppfordrer til å komme med med buss 54 til Brekkehagan eller 25 til Svensenga. Det går nok fint å parkera på industriområdet i Frysjaveien. Han håper ingen parkerer inne på Svensenga, da det er lite parkeringsplasser der.