Monthly Archives: juni 2019

God sommer, og Veritas’ sommerløp

Vårsesemesteret er avsluttet for Rankingløpene, og tradisjonen tro tar Veritas orientering over stafettpinnen for sommeren. Seks løp er satt opp i terminlista på https://veritasorientering.com/, det først fra Grinda på Korsvoll onsdag 26. juni.

Onsdag 7. august arrangerer Knut Hangeraas og Kåre Knutsen løp fra Årnes i Sørkedalen, og så går det slag i slag fram til Gløggløp 21. desember og Geoformersgalla i januar!

God sommer!

 

Vårsesongen avrundes ved Sognsvann

Det er Magne Vollen og Christine Parnemo som arrangerer siste Rankingløp før sommeren på Sognsvann sørvest. Det betyr jo at det er østlia på Vettakollen som gjelder. Etter forrige ukes informasjonsbonanza er det bare en standard innbydelse å finne for dette løpet foreløpig. Men med samlingsplass på friområde, grei værmelding og badevann kan jo private initiatv kunne føre til litt av hvert.

Innbydelse * Resultater * Livelox

Og umiddelbart uka etter starter Veritas’ sommerløp på andre siden av vannet: https://veritasorientering.com/

Kom fort til comfort-løp

Den vakre parkeringsplassen på Skytterkollen.

På grunn av pinsefri og hydrogenbrann i Sandvika ble det litt kort mellom nyhet og løp denne uka. Arrangørene, Sigbjørn Modalsli, Richard Zeiner-Gundersen og Knut Anders Løken har imidlertid informert tungt på Facebook, og lover raske og komfortable løyper fra Skytterkollen. Noen utvalgte siatter fra Knut Anders:

«2 km er REN komfort, 4 km avslutter noe…eh…kontinentalt, men uten brennesle, det er sjekket ut, mens 6 km ikke er ren komfort, men dog rask – og de over 50 som løper lang er forfordelt med goder fra naturens side uansett. Jo, dette er det beste Skytterkollen kan by på inntil en større skogbrann endrer vilkårene.»

Det blir også » … innlagt Comfortsprint med PREMIER i Comfortløpet fra Skytterkollen 12/6. Alle løypene har den mest komfortable delen felles, og det blir egen resultatliste for de som behersker det høye tempoet best, fram til post 5. (Etterpå kan du puste ut, 2 km fortsetter med comfort, mens de lengre løypene glir over i mild klassisk og mild kontinental.)

De ti beste totalt kan ønske seg bøker av idrettsforfatter Thor Gotaas, og kan velge mellom titlene: Oddvar Brå, Løpingens verdenshistorie, 5 mila, Birken, Først i løypa eller forfatterens egen selvbiografi: Mitt liv som middels langrennsløper. I tillegg blir det noen uttrekk mellom andre deltakere som utmerker seg.»

Innbydelse * Resultater * Livelox

Ssite nytt fra sørøstkanten – OSI/GeoForm Rankingløp nr 5.

Fra kilder som står arrangøren svært nær har vi nettopp fått inn siste nytt fra terrenget i følgende krystallklare punkter:

Alle poster er i skogen og alt er under kontroll før onsdagens rankingløp.

Alle er selvfølgelig like viktige og hjertelig velkomne hhv med og uten Jukola-ambisjoner.

Vennligst bemerk følgende i tillegg til info i innbydelse:

  • Like ved postskjermen på post 1 i mellom og lang vil man få nærkontakt med en menneskeskapt raritet som man absolutt ikke forventer å se i skogen. Rariteten er ikke tegnet inn på kart og er ca 10 – 12 kvm.
  • Terrenget er nok jomfruelig for de fleste Geoformere og er løpbart og fint og uten de store høyde forskjellene. Innslag av grønne partier men disse er også greit løpbare med relativt god sikt. Postskjermer sitter høyt og synlig.
  • 600 m å gå til start og ca 300 m å gå fra mål til samlingsplass – VÆR VARSOM ved kryssing av Enebakkveien, her kjøres det friskt.
  • Kart er av eldre dato og siste revisjon på kartet er 2010. Hogstfelt og en del tråkk samt gjerdeplassering må vurderes uti fra det.
  • Stensrudtjern er et mye brukt badevann for Oslo syd og har en helt grei sandstrand for de som føler seg fristet av et dupp. Samlingsplassen ligger i tilstøtning til badestranden.
  • Værmeldingen (Yr) https://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Sværsvann/

Vel møtt til en fin ettermiddag

Løypelegger`n

(Temmelig sikre kilder røper at løypeleger’n er et pseudonym for GeoForms Stig Hultgreen Karlsen)

Innbydelse * Resultater * Livelox