Monthly Archives: august 2019

Rankingløp 12: Med brødrene Hultgren til Haraløkka

Brødre bør arrangere Rankingløp sammen. Det kan vel alle være enige i? Og Stig og Rune har opparbeidet seg en del erfaring som arrangører. I fjor sprengte de akkorden ved å ha innendørs samlingsplass med servering. Løpet på onsdag 4. september ser ut til å ha en mer vanlig samlingsplass på en stor og gratis! parkeringsplass ved Haraløkka på Bøler. Inbydelsen lover «høy» start og bra comfort. Vi regner med at dette handler om terrengforhold og ikke resultat av stoffer som Bøler i enkelte kretser er kjent for.

Innbydelse * Resultater * Livelox 

Redacteuren debuterer

Initiativtager og primus motor i Facebook-gruppen Geoformers, Sindre Langaas, arrangerer for første gang et Rankingløp 28. august. Han har valgt Frognerseteren som samlingsplass og lover løyper med mange veivalgsnøtter. Han har da også gitt løpet undertittelen Veivalgsløpet 2019.

Ved Frognerseteren er det nyrevidert kart og variert terreng.  Slik beskriver Sindre det i innbydelsen:  I starten av løypene: Delvis åpen vakker «eventyrskog» med mye myrer og åpen blanda skog, delvis skrålier med til dels tett granskog. Noe fersk tynningshogst. Blanda kupering. På slutten: Sti-, skiløype- og skogsveirikt skråliterreng med noe rufsete bunn. Kupert.

Innbydelse * Resultater * Livelox

Rankingløp nr 10 – Til himmels i Maridalsalpene

Nok en gang inviterer Guttorm Egge til orientering i sitt favorittområde de Maridalske Alper, som altså er åspartiene rett nord for Skar i Maridalen.

Vi siterer litt fra den fyldige innbydelsen, som egentlig bør leses i sin helhet:

Dette er selve indrefileten av Maridalsalpene. Den består av gammel granskog med innslag av tartanmose og noen åpne fine myrer. Området er svært kupert, derav navnet, men vi snor oss innom noen av de fineste stedene uten å måtte forsere altfor mange høydekurver eller stup og skrenter. Mål ligger 100 meter lavere enn start!

(Denne artikkelen kom dessverre litt sent på grunn av problemer med webserveren).

Invitasjon * Resultater * Livelox

Rankingløp nr 9 – mandag 12. august

S

For å gi alle mulighet til å følge orienterings-VM i virkeligheten eller på TV, har vi flyttet ukens rankingløp til mandag. Harald Østgaard Lund og Alf (bildet) har allerede satt ut postene og gleder seg til nok en gang å sende løperne opp i sitt favoritterreng rundt Fagervann.

Løypelegger Harald Østgaard Lund forteller:

Løypene er litt drøyere enn vanlig, det gjelder høyst sannsynlig kilometertidene også.
Alle skal opp i det fine skogsterrenget ovenfor Skarshaugen hvor det er få stier. Mellomløypa er bortom noen fine utsiktspunkter på Båhushøgda, mens langløypa har en sløyfe vest for Fagervann i tillegg. Alle løypene byr på et pittoresk utsyn over Maridalen øverst i nedstigningen mot Skar. Her er postene lagt slik at beste veivalg blir så skånsomt det lar seg gjøre for skrøpelige bein, uten å mangle orienteringsutfordringer.

Innbydelse * Resultater * Livelox