Sesongstart i Svensenga 8.mai

Da er det endelig sesongåpning også for rankingløpene. Det er Lenny Enström som tar seg av årets første løp med samlingsplass i Svensenga 18 på Brekke. Lenny har selv revidert løpskartet som er tegnet etter sprintnorm. Lenny jobber ellers med å tegne kart flere steder i Oslo: Grønland, Frogner og Etterstad ble klare i fjor og i vår mens neste prosjekter er øyene i fjorden og Romsås.

Selv om onsdagens løypene har vanlig lengde gir antall poster et visst sprintpreg.  Lang har 21, mellom har 18 og kort har 12. Dette gjør at man må være alert hele tiden og strekkene blir interessante da man ikke bare kan løpa på sti, sier Lenny og legger til: Jeg har en ide om å ta bort småstiene fra kartet. Det er et stihelvete nå, syns jeg.

Vi har fått tilsendt eksempel på kart med og uten småstier, men noe endelig svar på hva som blir brukt på selve løpet har vi ennå ikke fått.

Lenny har også litt å si om løp og terreng: Starten blir ved Brekkekrysset 500m unna. Løypene blir i hovedsak øst før Langmyr. Bare lang løype har poster slik at man må krysse Langmyr, så folk trenger ikke å bli så våte på føttene den her tiden på året da myrane er kalde. Bra for kommunens biologer og fugler som bor i myrane.  Det er en del tynningshogst i området, men utenom er det ganska åpent og lettløpt, relativt flatt også på kort og mellom da man slipper å krysse Langmyr. På vei mot mål krysser man Maridalsveien på en zebra-crossing ved Brekkekrysset. Det er første gang jeg sitter på farstukvisten og tar imot løpere!

Arrangøren oppfordrer til å komme med med buss 54 til Brekkehagan eller 25 til Svensenga. Det går nok fint å parkera på industriområdet i Frysjaveien. Han håper ingen parkerer inne på Svensenga, da det er lite parkeringsplasser der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *